Hozzászólás Törlési Kérelem

Ha úgy véli ez a hozzászólás nem tükrözi a valóságot, vagy a telefonszám tulajdonosára vonatkozólag sértő szavakat tartalamaz, vagy esetleg Ön a szám tulajdonosa, és nem szeretné ha ez a hozzászólás megjelenne a telefonszáma alatt itt kérheti annak eltávolítását.


0615100839 / +3615100839

Euler Hermes Kft. Az Allianz cégcsoport tagja. Az Allianz, Huingária Biztosíró az általa kötött biztosítások szerződésére hivatkozva engedély nélkül kiadja az ügyfelek adatait nekik. Ezt a gyakorlatot a hatályos uniós GDPR-rendelet fdelülírja, mint magasabb jogszabály. A gyakorlat, hogy az Euler Hermestől saját maguk azonosítrása nélkül, és bárm,ilyen más információ kérés vagy felszólítás ellenére is megtagadása a Btk. 222. paragrafus (1) illetve (2) pontjába ütköző bűncselekmény, zaklatás. Aminek a büntetési tétele minimálisan 1 évtől induló börtön. Javaslom, hogy akit felhívnak, először is vegye fel magnóra a hívást, majd szólítsa fel a hívót a saját azonosítására. Utána, közölje a telefonban, hogy a hívás melyik törvénybe ütközik, és hogy a szükséges büntetőeljárást megindítja a hívó fél és a zaklató magánszemély ellen név szerint. Végül szólítsa fel ismételten, hogy azonosítsa magát, és határozottan tiltsa meg a további ZAKLATÁST! Az eset után pedig szükséges mindenképp a rendőrségi büntető-feljelentés zaklatás miatt. Az Allianz a 2014 előtt kötött szerződésre, és behajtói jogra hivatkozik. Behajtói joga nincs ennek a magáncégnek. Az csak hivatalos végrehajtónak van. A másik, amire hivatkoznak, hogy ez az egyetlen lehetséges törvényes módja a behajtásnak. Ez is félrevezető, megtévesztő információ. A B tk. 373 paragrafus értelmében ez jogtalan haszonszerzésre irányul, és a másik fél megtévesztése, így ez csalás bűncselekménye. A rendőrségi feljelentésbe érdemes ezt a két törvényt is beleíratni, valamint határozottan kijelenteni (jegyzőkönyvbe beleíratni!), hogy ezekl a hívások félelmet keltenek, és láthatóan a magánszemély személyes adatainak megszerzésére irányulnak. Néhány tucat ilyen feljelentés, és leszoknak róla. Még egy fontos dolog: meg kell írni a biztosítónak, hogy ez történt és a történtek a Btk-ba ütköznek. továbbá a történteket mint GDPR-incidenst be kell jelenteni a NAIH-nál. Alapesetben az Ejler Hermes minimálisan incidensenként (esetenként) 2 millió eurós büntetést kap.

Törlés oka:*


Sajnáljuk, de ez a böngésző nem támogatott vagy a JavaScript nincs bekapcsolva. Töltse le a Google Chrome vagy Mozilla FireFox böngészők egyikét.