Hozzászólás Törlési Kérelem

Ha úgy véli ez a hozzászólás nem tükrözi a valóságot, vagy a telefonszám tulajdonosára vonatkozólag sértő szavakat tartalamaz, vagy esetleg Ön a szám tulajdonosa, és nem szeretné ha ez a hozzászólás megjelenne a telefonszáma alatt itt kérheti annak eltávolítását.


0613237033 / +3613237033

Most délelőtt 09:35-kor hívott ez a szám. Egy pesti ügyfelemtől vártam hívást, majdnem felvettem, de kiírta a telefon, hogy potenciális csalás, ezért rákerestem a számra neten és ezt az oldalt dobta ki. Láttam, hogy sok minden miatt kerestek sok embert erről a számról, egyből összeállt nekem a kép és egy kicsit akkor most felvilágosítok mindenkit: ez egy call center egyik (vagy egyetlen) kimenő telefonszáma. A call center kap vagy vásárol egy ügyféladatbázist (ember neve + telefonszám + esetleg még születés dátuma, lakcím, kor, van-e biztosítása, mennyi a jövedelme stb.; az adatokat leggyakrabban netes kérdőívekből és nyereményjátékos regisztrációkból szerzik ahol az emberek önként és dalolva megadják a személyes adataikat). Az ügyfél adatbázist hozzárendelik egy ún. "kampányhoz" (pl. közvélemény-kutatás, biztosítás értékesítés, zokni értékesítése, egészségügyi termékek stb.) és a telefonos operátorok hívják az embereket. Egy call centernek egyszerre több kampánya is lehet, tehát pl. az egyik operátor biztosítással, míg a másik közvélemény-kutatással hívja az ügyfeleket, a harmadik telefonos operátor meg már egy harmadik kampányban dolgozik. Ezen felül simán előfordulhat, hogy egy call center egyetlen telefonszámról dolgozik, tehát egy számról megy ki minden hívás: vagyis ugyanarról a számról keresnek több ezer ember több különféle kampánnyal. Végül pedig a visszahívásról: ezek 99%-ban kimenő vonalak (nagyobb szolgáltatóknak vannak egyszerre kimenő ÉS bejövő vonalaik pl. ÉRV, ELMŰ, Vodafone, FŐGÁZ stb.), a "mezei" call centerek általában bejövőhívást nem tudnak fogadni, tehát ha valaki ezeket megpróbálja visszahívni, akkor vagy foglaltat jelez, vagy pedig azt, hogy a hívott számon előfizető nem kapcsolható. Mindezt onnan tudom, hogy három évet dolgoztam ebben a szektorban, a kedvesem pedig már 2002 óta űzi ezt a "szakmát". Remélem, hogy tudtam segíteni!

Törlés oka:*


Sajnáljuk, de ez a böngésző nem támogatott vagy a JavaScript nincs bekapcsolva. Töltse le a Google Chrome vagy Mozilla FireFox böngészők egyikét.